Baja Designs, made in USA

Med över 30 års erfarenhet från offroad-racing och teknisk erfarenhet är Baja Designs ledande inom högpresterande ljusteknik. Sortimentet av högpresterande LED-extraljus och LED-ljusramper erbjuder högsta kvalitet med lysdioder tillgängliga i kombination med den bästa optiken och hållbarheten är testad under de tuffast tänkbara förhållande. Varje LED-extraljus och LED-ljusramp är tillverkad för hand och monteras i San Marcos, Kalifornien, USA. CNC bearbetad aluminium erbjuder ett stenhårt hölje för att säkert hålla varje lysdiod, lins och precisionstillverkade optik stadigt på plats för att säkerställa en lång livslängd och överlägsen prestanda under extrema förhållanden.

Utbytbara linser

Baja Designs är ensamma om att använda O-ringstätningar istället för silikon, det gör att du lätt kan byta ljusbild och linser. Andra tillverkare av LED-lampor tätar med silikon så deras ljusbild går inte att ändra och får du ett stenskott krävs att du vänder dig till tillverkaren för service eller köpa ett helt ny lampa. Men om en Baja Designs-lins råkar bli repig eller om du behöver en annan ljusbild skruvar du helt enkelt bort den yttre linsen som skyddar mot vatten och damm och O-ringstätningen och byter linsen! Baja Designs ingenjörer är riktiga offroad-entusiaster och tävlingsförare och vet vad som är viktigt när det kommer till LED-lampor. "Du skulle inte skrota din bil för en spricka i vindrutan? Nej, skulle du bara byta ut vindrutan. Så varför skulle någon designa en engångs LED-extraljus? Det är galet!" - Alan Roach, Baja Designs ingenjör, grundare och tävlingsförare.

Ljus precis där du behöver det

Med mer användbara ljusbilder än någon annan tillverkare, ger ClearView® dig ett ljus för varje zon. Clearview™ är Baja Designs egenutvecklade optik, som är datorkonstruerad internt av Baja Designs team av racingingenjörer som har den högsta kunskapen om belysningsbehoven hos alla typer av förare. Varje ny optik är minutiöst testad internt, och personligen testad och fulländad av Alan Roach, Baja Designs ingenjör, grundare och tävlingsförare. "Det yttersta målet för belysning är att åstadkomma ett jämnt ljusfält så att föraren kan köra snabbt med minimal trötthet. Min teknikska kunskap och erfarenhet från racing kombinerat med återkoppling från våra professionella förare har gett oss möjlighet att utveckla den bästa optiken i branschen."- Alan Roach, Baja Designs ingenjör, grundare och tävlingsförare. Varje ljusbild är utformad för att belysa en eller flera av åtta specifika belysningszonerna. BD's racingingenjörer var de första att definiera dessa ljuszoner och att utforma specifika ljusbilder för svår kurvtagning, damm/dimma/snöfall och höga hastigheter. BD's Wide Cornering och Wide Driving var de första LED-lamporna som erbjuds med både en lång och bred ljusbild för att göra så att ljuset kan användas i dimma, damm och snöfall utan att orsaka självbländandning och även fylla viktiga kurvtagningszoner med ljus så att föraren får känslan av att köra i en tunnel. BD's High Speed Spot™ har revolutionerat LED-belysningen med att verkligen uppnå längden som en xenon och jämnheten med LED. Andra ljusbilder som finns är Driving, Spot, Flood/Work and Dome/Interior. Ljusbilder i Amber finns också.

Vattentät, regntät, dammtät

O-ringstätningar och patenterad kabelteknik gör BD's lampor helt vattentät, regntät, dammtät, dränkbara och tvättbara. O-ringstätningar är betydligt mer effektiva på att blockera vatten än en sträng med silikon. Dessutom är patenterade MoistureBlock™ på BD's kablar en innovativ ny teknik som helt stoppar vattnet från att fuktspridande sig upp i kabeln och in i lampan. Även om du klipper bort kontakten, är ditt ljus fortfarande vattentät och det kommer inte upphäva garantin. "Elementen kan spela en stor roll i prestandan hos extraljus eftersom förhållandena är nästan alltid mindre än idealisk. BD's MoistureBlock™ -systemet hanterar perfekt den huvudvärk vatten och damm kan orsaka när du har en helt anpassningsbara ljus som också måste vara 100% vattentät och dammtät ", säger Alan Roach, Baja designer ingenjör, grundare och tävlingsförare. IP69K och MIL-STD-810G-kompatibel

Den enda LED:en som går på 100%

BD's CopperDrive LED-system använder nästa generations kretskort och teknik för att säkert driva högeffektsdioderna på 100%. 4 steg för värmehantering används för att avleda LED:ens värme upp till 3000% mer effektivt och det ger också ett extra lager av vibrationsisolering för att skapa högsta prestanda och det LED-ljuset på marknaden med längst livslängd. BD's kretskort är tillverkade i koppar i stället för aluminium för att överföra värme mer effektivt från LED:en till den termiska isoleringen. Den termiska isoleringen spelar en viktig roll i att hjälpa värmen att överföras till kylflänsen för att hålla LED:en sval och även ge en extra vibrationsdämpning. Den mikroprocessorstyrda termistoren hjälper till att ständigt övervaka temperaturen hos lysdioden för att säkerställa ljusstyrka och livslängd.

5000 Kelvin ger ett dagsljusvitt ljus

Varje Baja Designs LED är handplockade för att kunna ge den optimala färgtemperaturen 5000 Kelvin för ökad seende både efter väg och i terräng. Varje LED-ljus har en maskinbearbetad kylfläns i aluminium, mikroprocessorstyrd termisk återkopplingsslinga och ett kretskort i koppar för att effektivt överföra värme från LED- elementet till kylflänsen. Baja Designs är den enda LED-ljustillverkare som använder denna 3-stegs värme avledningssystem för att säkerställa att värme inte skadar ditt LED-ljus.

Baja Designs passar alla

Baja Designs LED-extraljus och LED-ljusramper passar för ett brett spektrum av användningsområden, bil, lastbil, motorcykel, snöskoter, ATV och UTV. Många av LED- extraljusen och LED-ljusramperna som är tillverkade för tävling används både offroad och på väg. Så oavsett om du är en vanlig bilist, helgentusiast eller tävlingsförare, kan en Baja Designs-produkt erbjuda den högsta kvaliten på LED-ljus. Baja Designs LED-lampor når extra långt för att få dig över mållinjen eller säkert tillbaka hem igen.